Mire van szükség egy cégkivonat igényléséhez?

Egy cégkivonat beszerzése, igénylése manapság minden eddiginél egyszerűbb, nem kell már bemenni egy cégbíróságra, hanem online rendezhető a teljes folyamat. Mutatjuk, mire van szükség hozzá.

Mivel online lehet beszerezni, ezért internetkapcsolatra szükség lesz. Persze ma már ez nem igazán jelent akadályt, de azért meg kell említeni. Egy gyors Google kereséssel számos olyan weboldalt lehet találni, amely cégkivonat készítéssel foglalkozik, egy ilyet kell felkeresni.

Ezeken a weboldalakon meg kell keresni az adott céget, melynek a cégkivonatát le szeretnénk kérni. Ehhez szükségünk lesz vagy a cég nevére vagy a cég adószámára. Ezek olyan információk egy vállalkozásról, melyek mindenképpen egyediek, így ezek segítségével könnyedén be lehet azonosítani a céget a felületen.

Tudni kell, hogy milyen típusú cégkivonatra van szükségünk. Szerencsére a legtöbb ügyintézés során pontosan megmondják, hogy milyen cégkivonatot fogadnak el, és olyat kell igényelni. Ha nincs megadva, akkor érdemes utánajárni, vagy közhiteles cégkivonatot igényelni, ami a legmagasabb hitelesítési szintnek felel meg.

Ezt követően már csak arra van szükség, hogy valamely fizetési megoldással kifizessük a cégkivonat árát. Két lehetőség áll rendelkezésünkre, bankkártyás fizetés és előreutalás. A bankkártyás fizetéshez bankkártyára lesz szükség, az előreutaláshoz pedig a banki átutalást kell tudni megoldani. Utánvétes fizetési lehetőség nem szokott rendelkezésre állni, mivel csak akkor készítik el a cégkivonatot, ha beérkezett az ára.