Érdemes bankkártyával fizetni a cégkivonatért

Manapság már rendkívül egyszerű a cégkivonat beszerzése, online meg lehet oldani a beszerzést, a dokumentumot pedig vagy online, elektronikus formában, vagy pedig papír alapon (közhiteles cégkivonat esetén) futárszolgálat által kapjuk meg. Online cégkivonat rendelés esetén két fizetési lehetőség áll rendelkezésünkre, az egyik a bankkártyás fizetés, a másik pedig a banki előreutalás.

Ha tudunk bankkártyával fizetni, akkor érdemes ezt a megoldást választani, számos előnnyel rendelkezik ugyanis az átutaláshoz képest.

A bankkártyás fizetés egyik legnagyobb előnye, hogy azonnali fizetési módról van szó, sikeres fizetés esetén egyből megérkezik az összes a szolgáltatóhoz, nem kell várni arra, amíg az utalás átmegy, és valaki feldolgozza a másik oldalon. Cégkivonat rendeléskor a dokumentumot viszont csak akkor készítik el, amikor beérkezett a cégkivonat ára.

Bankkártyás fizetés esetén a folyamat automatizálható, és a sikeres fizetést követően azonnal elkészíti a rendszer a cégkivonatot, elektronikus formátum esetén pedig ki is küldi azt e-mailben. Az egész nem tart tovább pár percnél. Átutalás esetén viszont kell egy dolgozó, aki elindítja a cégkivonat készítés folyamatát, amikor megérkezett a cégkivonat ára.

Mivel cégkivonatra általában határidős ügyintézések során van szükség, ezért gyakran nagyon fontos, hogy minél gyorsabban hozzájussunk a megrendelt dokumentumhoz. A bankkártyás fizetéssel lehet biztosítani az azonnali cégkivonat beszerzést, akár hétvégén is.