Régi karikagyűrű fényesítése

Az emberek többsége általában a karikagyűrűjét folyamatosan viseli, ami emiatt könnyebben használódik el, karcosodik, „fakul ki”. Szerencsére a kisebb problémák javítása nagyon egyszerűen működik, és akár otthon is megoldható.

A legjobban a polírozással járunk, ha fényesíteni szeretnénk régi karikagyűrűnket. Polírozáshoz speciális gépre van szükség, ezért ez otthon nem alkalmazható, de nem véletlen, hogy a legjobb eredményt is így lehet kapni. Bármelyik gyűrű készítő el tudja ezt végezni, általában pár ezer forintért cserébe.

Otthoni megoldás a karikagyűrű tisztítására a alkoholos tisztítás. Először alkohollal kell áttörölni a gyűrűt, majd pedig száraz ronggyal eltávolítjuk az alkoholt róla. A szárazra törölt karikagyűrű ezt követően úgy fog ragyogni, mint új korában. Természetesen ez a nagyobb karcolások nem tünteti el teljesen, de kisebb karcokat, sérüléseket javítja.

A gyűrűkön nem csak karcolások, hanem zsíros szennyeződések is lehetnek. Ezek eltávolítása már egy kicsit nehezebb. A hagyományos, de nagy hatékonyságú zsíroldószerek lesznek segítségünkre ilyen esetben. Forrásban levő zsíroldós vízbe kell tenni a gyűrűt, de arra ügyelni kell, hogy a gyűrű ne tudjon hozzáérni az edény falához. Emiatt érdemes valamire rákötni a gyűrűt és úgy beletenni a bízbe.